Liefhebbers zullen wel weten wat een obstacle run is. Maar als je er nog niet eerder van gehoord hebt, dan is het hoog tijd om met dit sportieve evenement kennis te maken. En wie weet, ben je zo geïnspireerd dat je er zelf ook aan mee wilt doen. Lees hier over de voorbereiding en je dieet. Maar ook over extra voedingssupplementen zoals eiwitten en wat je verder moet weten over een obstacle run
Een parcours vol obstakels
Een obstacle run is niet in een woord te vangen, je moet het eigenlijk meemaken. Daarvoor is het wel belangrijk dat je een goede conditie hebt. Een obstacle run wordt iedere keer op een andere locatie in Nederland gehouden. Zo kun je door bossen lopen, over modderige heuvels of je komt onderweg wat muurtjes tegen waar je overheen moet. Zeker is dat het gaat om hardlopen, maar in sommige gevallen zul je ook water doorkruisen. De afstand van zes of twaalf kilometer lijkt dan misschien niet zo ver, met alle uitdagingen en obstakels die je onderweg tegenkomt, is het toch een hele uitdaging.
In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Sterkste Man van Nederland, gaat het bij een obstacle run niet zo zeer om kracht, maar vooral om uithoudingsvermogen, leningheid en doorzettingsvermogen.
Hoe bereid je je voor op een obstacle run?
Natuurlijk doe je alleen mee als je goed getraind bent. Daarvoor zul je dus moeten gaan hardlopen en zorgen dat je een uitstekend uithoudingsvermogen krijgt. Een regelmatig slaappatroon en een uitgebalanceerd sportdieet zijn daarbij ook essentieel. Omdat je veel van je lichaam vraagt, kan het verstandig zijn om de energie die je tijdens je training verbruikt aan te vullen met voedingssupplementen. Hierbij zijn Cell Tech en eiwitten heel waardevol.
Wat is Cell Tech?
Tijdens het lopen wil je dat je spieren voldoende energie hebben. Dat geldt niet alleen tijdens de obstacle run zelf, maar ook zeker tijdens de training. Om deze energie op het juiste niveau te houden, heb je creatine nodig. Gemiddeld heb je dagelijks voldoende aan 3 gram creatine, maar bij intensieve sportprestaties, hebben je spieren behoefte aan meer. In Cell Tech zit dan ook 10 gram creatine per dosering, voor een extra ondersteuning. Daarnaast bevat Cell Tech ook nog andere waardevolle supplementen zoals bijvoorbeeld BCAA en vitamine C en B6. Door Cell Tech te gebruiken, kunnen je spieren zich eenvoudig herstellen na een krachtsinspanning.
Voldoende eiwitten voor gezonde spieren
Niet alleen in Cell Tech zitten voedingssupplementen die een positief effect hebben op je spieren. Ook eiwitten zijn belangrijk voor mensen die intensief sporten. De eiwitten hebben twee voordelen. Ze helpen je om je spieren krachtig te maken, zoals bijvoorbeeld tijdens de voorbereidingen naar een obstacle run. Maar ook na het lopen van dit parcours, helpen eiwitten om je spieren weer te laten herstellen, zodat je minder lang last van spierpijn hebt.
Eiwitten zijn verkrijgbaar in de vorm van een proteïneshake. Je neemt deze voor, tijdens of na je sportieve prestatie in. Dat is afhankelijk van de ondersteuning die je nodig hebt. Kies je ervoor om voor de wedstrijd zowel Cell Tech als eiwitten in te nemen, dan merk je dat je hier een extra energieboost van krijgt. En dat zul je zeker nodig hebben als je meedoet aan een obstacle run.